PRODUCTINFORMATIE

VDHO: Voorloper op oxyhydrogen

VDHO onthult met trots de FEY500 machine, een revolutionair systeem dat op locatie en naar behoefte een mengsel van waterstof en zuurstof produceert door middel van elektrolyse. Dit gasmengsel wordt toegevoegd aan de luchttoevoer van de motor, wat resulteert in een efficiëntere verbranding en aanzienlijk lagere schadelijke emissies.

Besparen op brandstof en milieubelasting

Het toegevoegde gas fungeert als versneller, waardoor de ontbranding van waterstof en zuurstof met dieselbrandstof (EN590) aanzienlijk sneller verloopt. Dit verhoogt niet alleen het rendement van de dieselolie, maar leidt ook tot substantiële besparingen op brandstofkosten.

De FEY500, een Nederlandse innovatie gebaseerd op elektrolyse, functioneert efficiënt en veilig aan boord van binnenvaartschepen. Het geproduceerde oxyhydrogas wordt direct gebruikt tijdens de ontbranding van de dieselbrandstof, met een minimaal energieverbruik van slechts 3 watt per liter.

Innovatie binnen wettelijke normen

VDHO zet met de FEY500 een belangrijke stap in het naleven van strenge wettelijke milieueisen voor binnenvaartschepen. Het systeem is geschikt voor vrijwel alle dieselmotoren zonder aanpassingen, voldoet aan alle voorschriften en helpt de schadelijke uitstoot aanzienlijk te verminderen, waarmee het perfect aansluit op de Europese Stage V-normen.

Bewezen resultaat in de praktijk

De FEY500 is uitgebreid getest op een CR 0-motor, waarbij realistische omstandigheden zijn gesimuleerd. Resultaten tonen een indrukwekkende reductie van de roetuitstoot met ongeveer 70%, wat de motorprestaties aanzienlijk verbetert.

Voordelen FEY500

Met aanzienlijk minder schadelijke emissies draagt dit systeem bij aan een schoner milieu, terwijl het tegelijkertijd zorgt voor een merkbare verlaging van het brandstofverbruik. De motor wordt niet alleen schoner, wat resulteert in minder onderhoud, maar vertoont ook verbeterde prestaties.

Wat de FEY500 nog aantrekkelijker maakt, is de betaalbaarheid van de investering en de korte terugverdientijd. Het systeem is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook economisch rendabel. Daarnaast onderscheidt de FEY500 zich door zijn gebruiksvriendelijkheid en de snelheid waarmee het geïnstalleerd kan worden. Dit maakt het een praktische en efficiënte keuze voor scheepseigenaren die streven naar zowel duurzaamheid als kosteneffectiviteit.

Technische specificaties

Met een stabiele stroomvoorziening van 230VAC, een maximaal stroomverbruik van 2250W en compacte afmetingen van 110 x 50 x 55 cm, biedt de FEY500 een krachtige prestatie in een efficiënt formaat.

De toegevoegde waarde wordt verder benadrukt door de royale capaciteit van de demiwatertank, met een inhoud van 25 liter, waardoor de machine voldoende voorraad heeft om de benodigde hoeveelheid oxyhydrogas te produceren aan boord van het schip.

Bovendien verzekert VDHO de kwaliteit van hun product met een garantie van 12 maanden, onder voorwaarde dat de FEY500 wordt gebruikt zoals voorgeschreven. Deze technische specificaties maken de FEY500 niet alleen een betrouwbare keuze voor scheepseigenaren, maar bevestigen ook de duurzame en krachtige prestaties van dit innovatieve systeem.

VDHO nodigt geïnteresseerde scheepseigenaren en maritieme professionals uit om contact op te nemen voor meer informatie over de FEY500 en de mogelijkheden voor implementatie aan boord.

Klik hier om de flyer te downloaden

BELANGRIJKSTE

Speerpunten

  • VDHO innoveert voor duurzaamheid.
  • FEY500 herschrijft verbrandingsefficiëntie.
  • Oxyhydrogen: krachtig, schoon mengsel.
  • FEY500 produceert oxyhydrogen op locatie.
  • Brandstofbesparing door efficiëntere verbranding.
  • Drastische reductie schadelijke emissies.
  • Compatibel met alle dieselmotoren.
  • Bewezen resultaten in realistische tests.
  • VDHO’s toewijding aan groene oplossingen.
  • Contact voor transformatie met Oxyhydrogen.